Doe jij regelmatig een klus rondom je huis waarvoor je op een bepaalde hoogte moet werken? Denk hierbij aan het legen van je goot of het misschien wil je op zijn tijd de gevel eens een keer reinigen. Kortom voor deze klusjes moet je werken op hoogte en om veilig op hoogte te kunnen werken is het zeer verstandig om een rolsteiger te kopen. In dit artikel vertellen we je meer over het kopen van een rolsteiger. Wil je meer weten klustips weten? Ga dan eens op zoek naar een bouwblog!
Hoogte van de rolsteiger bepalen
Bij het werken op hoogte is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de rolsteiger. Wanneer het gaat om je eigen woning kun je al gemakkelijk inschatten op welke hoogte er precies gewerkt moet gaan worden. Wanneer je in gesprek gaat met een verkoper is het belangrijk om het verschil te weten tussen de werkhoogte en de platformhoogte. Zo kan er geen miscommunicatie ontstaan. Er zit namelijk ongeveer 1,75 meter verschil in. Dit komt omdat de platformhoogte, de hoogte is waar op het platform zich bevindt en de werkhoogte waarop gewerkt wordt. Dit is dus inclusief de lengte van de persoon die erop werkt.
Opbouwen van een rolsteiger
Wanneer je eenmaal een rolsteiger hebt gevonden en gekocht is het opbouwen ervan ook iets om goed over na te denken. Een rolsteiger moet namelijk met 2 personen worden opgebouwd. Het is niet alleen sneller om een rolsteiger op deze manier op te bouwen, maar vooral ook veiliger. Dan kan het steiger dubbel worden gecontroleerd. Mocht je normaal gesproken alleen klussen, dan kun je ervoor kiezen een steiger te nemen die alleen opgebouwd kan worden of zorg ervoor dat je voldoende hulp hebt bij het opbouwen van de rolsteiger.
Ander type steiger?
Mocht je in een andere situatie begeven waar een klus op hoogte moet worden uitgevoerd? Dan kun je er ook voor kiezen om een ander type steiger te nemen. Zo is een kamersteiger geschikt om binnen klussen op hoogte uit te voeren, terwijl een vouwsteiger weer gemakkelijk is om te verplaatsen of over mee naar toe te nemen.